Vennskap over landegrenser

IMG_3806Rotary er en helt unik organisasjon: – Verdens største yrkesnettverk i kombinasjon med å være en betydelig global humanitær organisasjon. Men Rotary er også en medlemsorganisasjon, hvor bekjentskaper utvikles til vennskap, både i egen klubb og over landegrenser.

I en stadig mer utfordrende verden bidrar Rotary til oppfyllelse av et av våre mest grunnleggende behov – vennskap og samhørighet.

Dette var også en av grunntankene bak etableringen av Rotary i 1905.

Den andre opprinnelige grunn for starten på Rotary var forretningsutvikling. Alle trenger et nettverk, og Rotary sine medlemmer kommer fra alle sektorer – så vel private som offentlige organisasjoner og virksomheter i lokalsamfunnet. Rotarianere hjelper hverandre, og sammen hjelper vi andre. Medlemskap i Rotary bidrar til personlig utvikling bl.a. gjennom samarbeid om prosjekter og utveksling av kunnskap om andre mennesker og yrker.

Mange organiserte og et utall uformelle møteplasser i og utenfor klubbene, åpner for utstrakt kontakt og pleie av vennskap. Mer enn 1,2 millioner medlemmer i 35.000 klubber spredt over hele verden, gir mange muligheter for nettverk, vennskap og tilhørighet.

Etter invitasjon fra Guvernør Stig Asmussen, besøkte RI Presidentens representant Past Governor Christoff Hottenrott fra Frankfurt am Main i Tyskland, vår Distriktskonferanse i Oslo 28.oktober 2017. Distriktskonferansen er årets treffsted for Rotarianere innen et område (vårt distrikt er Oslo, Asker, Bærum og Buskerud). Bland de mange deltakerne var også presidenten i arrangørklubben Oslo Rotary Klubb, Torhild Hallre. Det ble tid til flere hyggelige møter og gode samtaler, både for guvernøren, presidenten og våre gjester  fra Tyskland.

President Torhild Hallre er også en aktiv dame utenfor klubbarbeidet. Helt siden 1931, har historiske biler reist av gåre fra Norge i billøpet Rally Monte Carlo Historique. Presidenten er en av deltakerne i årets løp. Onsdag 31.januar 2018 la hun ut fra Oslo i sin VW boble fra 1973 med mål Monte Carlo. Hun kjører sammen med sin datter som co-driver og kartleser.


Under Restart in Bad Homburg møtte Torhild igjen Christoff Hottenrott til et hjertelig gjensyn og lykkeønskninger videre på veien. Og Christoff sender bilder og avisutklipp med en situasjonsrapport tilbake til guvernøren i Oslo!

“What a RC president performing such fascinating tours from the German snow to the Cote D’Azur!”


Vårt Rotary får oss til å føle oss hjemme, ikke bare i en liten gruppe av våre likesinnede, men også i våre mangeartede klubber verden over. Vi er medlemmer i en organisasjon, som Paul Harris og hans venner ikke i sine villeste fantasier kunne forestilt seg,  i februar 1905, da grunnlaget for dagens Rotary ble lagt.

Vi har et sterkt verdensomspennende nettverk og fellesskap å føle oss hjemme i, hvor enn vi måtte ferdes ute i den store verden. Sammen utvikler vi Rotary videre på dette solide fundament.

It remains for all of us to continue to build on the solid foundations that were laid for us by Paul Harris and his friends: to forge and strengthen the bonds of service and friendship through Rotary: Making a Difference.

Ian H.S.Riseley President, Rotary International

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: