50.000 Happy Birthdays

På Distriktskonferansen vår hadde vi gleden av å ha besøk av Tore Lærdal (Laerdal Medical/Laerdal Global Health) og Guvernør Christin Landmark fra Distrikt 2250. De holdt presentasjoner på konferansen som berørte oss alle. Som kjent er et av Rotary`s seks satsningsområdene innenfor Humanitær tjeneste, å utvide tilgangen til kvalitetspleie, slik at mødre og barn overalt kan ha samme muligheter for en sunn fremtid . Anslagsvis 5,9 millioner barn under fem år dør hvert år på grunn av underernæring, utilstrekkelig helsevesen og dårlig sanitet – som alle kan forebygges.

Rotary makes high-quality health care available to vulnerable mothers and children so they can live longer and grow stronger.

Her er et prosjekt hvor din klubb og du som enkeltmedlem enkelt kan hjelpe ved å kjøpe julekort. Rotary Distrikt 2250 har i samarbeide med Lærdal og Verdens Jordmorforbund et prosjekt «10.000 Happy Birthdays» for å redusere barne- og mødredødeligheten i Malawi og Zambia. En fødsel kan være livets lykkeligste dag (derav aksjonsnavnet 10.000 Happy Birthdays), men også livets farligste. Gjennom opplæring, bl.a. kunnskap om hvordan nyfødte skal få hjelp til å puste, og hjelp til mødre (for eksempel ved blødninger etter fødsel) oppnås en dramatisk bedring med relativt begrensede ressurser.

Rotarianerne i Distrikt 2250 har allerede samlet inn over NOK 500.000,- til aksjonen, som dobles av Lærdal. Du kan se en video som viser prosjektet «10.000 Happy Birthdays» på You tube

Rotary Distriktskonferanse Oslo 28.10

Aksjonen har vært meget vellykket og søkes utvidet, bl.a. med en søknad til The Rotary Foundation om ytterligere midler. I perioden 2018-20 vil aksjonen utvides til ytterligere 5 land, flere undervisningsprogrammer vil gjennomføres, mer matching funds og «Twinning Programmer» mellom Jordmorforeninger.

Rotary Distrikt 2250 inviterer alle Rotaryklubber/Rotarianere i Norge til å delta i aksjonen ved å kjøpe julekort. Vi anbefaler aksjonen og håper at mange klubber etter å ha hørt presentasjonene og fått bakgrunnsinformasjon på Distriktskonferansen 2017, ønsker å støtte prosjektet.

Dette gjøres enkelt ved å følge oppfordringen nedenfor – ved å bestille pakker av NOK 500,- for 10 kort. Bestilling kan sendes direkte til Distriktssekretær 2250 Solveig Fløgstad epost – solveig.flogstad@lyse.net eller ta kontakt med Guvernør Stig Asmussen.

Her er oppfordringen fra Distrikt 2250:

Kjære alle gode rotarianere:
Redd et liv til jul.
Julen nærmer seg. Julen er julekorttid med gode hilsener. Juletid er familietid. Juletid er å gi og glede andre. I Distrikt 2250 har vi en spesiell hjertesak og et spesielt ønske for julen fra alle dere gode rotarianere:
Redd et liv til jul.
I verdens fattigste land dør hver dag mer enn 8000 nyfødte og mer enn 800 mødre i forbindelse med fødsel pga dårlig opplæring, utstyr m.v. – 10.000 Happy Birthdays prosjektet eller nå 50.000 Happy Birthdays. Det er et samarbeid mellom Det Internasjonale Jordmorforbundet (ICM), non-for-profit selskapet Laerdal Global Health og Rotary Distrikt 2250 i opplæring av lokale jordmødre og fødselshjelpere i Malawi og Zambia i programmene Helping Babies Breathe og Helping Mothers Survive og like viktig – lære opp mødrene både i å ta vare på de nyfødte og tenke familieplanlegging. Aksjonen har som mål å redde 50.000 mødre og nyfødte i Malawi og Zambia.
Her er vårt ønske for julen 2017:
Både klubber og hvert enkelt Rotarymedlem har nå anledning til å bidra med å gi ett liv i gave denne julen ved å kjøpe en pakke med 10 julekort for kr. 500. Alle beløp som kommer inn i aksjonen dobles av non-for-profit selskapet Laerdal Global Health. Kjøper dere en pakke på 10 kort a kr 500 som da dobles og blir en gave på kr 1000 som redder ett liv. Vi har ingen produksjonskostnader og beløpet går uavkortet til prosjekt. Det er ikke noe årstall på kortene, og om du ikke skulle klare å bruke alle i år, kan du bruke dem neste år. (Kan også gjerne brukes som pakkelapper på julegaver.)
Vi oppfordrer våre gode klubber og Rotaryvenner til å være med på aksjonen. La det bli Årets Julegave i beste Rotary-ånd: Making a Difference.
«Do your little bit of good where you are;
It’s those little bits of good put together
that overwhelm the world.» – Desmond Tutu
Med alle gode ønsker for en fin adventstid og jul.

Beste hilsener,
Christin Landmark DG og Arild S. Dale DGE
Distrikt 2250

10 000

Bilder: Lærdal Global Health

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: