End Polio – Countdown to History

Bilde1

100 -årsfeiringen av The Rotary Foundation (Rotaryfondet) siste Rotaryår, har vært med på å bevisstgjøre oss om Rotarys omfattende humanitære virksomhet. Rotaryfondet er et kraftig virkemiddel i Rotarys arbeid innenfor de 6 fokusområdene: fremme fred, skaffe rent vann, redde kvinner og barn, støtte utdanning, styrke lokale økonomier og bekjempe sykdom. Vår humanitære virksomhet blir minst like viktig i årene som kommer. Vi står ovenfor en verden med nye konflikter og stadig mer komplekse utfordringer, men også en verden med ekstraordinære nye muligheter. Ikke minst arbeidet med utrydding av Polio har vist oss hvilken imponerende kraft og evne det ligger i et nettverk som Rotary. Rotarymedlemmer har i mer enn 30 år bekjempet polio, som nå nesten er utryddet.

Video:  Let’s drop to zero. Learn more at http://www.endpolio.org.

Over 30 years ago, Rotary made a promise to the world to eradicate polio. When we get there, it will be only the second time that a disease affecting humans has been eradicated. Now we’re on the brink of history, thanks to the support of partners like the Gates Foundation.

Rotary påbegynte sitt arbeid med å bekjempe Polio i 1979, med et flerårig vaksinasjonsprosjekt for å immunisere 6 millioner barn på Filipinene. I 1985 ble PolioPlus kampanjen lansert, det første og største internasjonalt samordnede prosjekt som koordinerer støtte fra privat sektor til et folkehelseinitiativ. Innsamlingsmålet var den gang på USD $120 millioner.

I 1988 går Rotary International sammen World Health Organization om lanseringen av Global Polio Eradication Initiative. Det er estimert 350.000 tilfeller av polio i 125 land. I årene som følger skjer det en massiv vaksinering av barn, og stadig flere land blir erklært poliofrie.

I år 2000 mottar 550 millioner barn – nesten 10% av verdens befolkning – oral polio vaksine. Vest-Stillehavsområdet, som spenner fra Australia til Kina, blir deklarert poliofritt. I 2003 er det bare 6 land igjen som har smitte – Afghanistan, Egypt, India, Niger, Nigeria og Pakistan. Rotary har samlet inn over USD $ 500 millioner. I Afrika året etter blir over 80 millioner barn vaksinert i en samordnet kampanje. I 2006 er antall land med polio redusert til 4. Men fortsatt gjenstår viktig arbeide.

Video: Why Zero Matters


I 2009 starter samarbeidet med Bill & Melinda Gates Foundation

Bill-Melinda-Gates-Foundation-Logo

I 2011 inviteres en rekke kjendiser og andre fremstående offentlige personer som fredsprisvinner Desmond Tutu til en storstilt bevissthetskampanje og ambassadørprogram kalt «This Close», for å samle inn ytterligere midler for å gjøre slutt på Polio. Rotarys bidrag var nå oppe i over USD$ 1 Milliard.

The Global Polio Eradiction Initiative er i dag et offentlig-privat partnerskap med 5 hovedsamarbeidspartnere – the World Health Organization (WHO), Rotary International, the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), the United Nations Children’s Fund (UNICEF) and the Bill & Melinda Gates Foundation.

På Rotary Convention 2017 I Atlanta i sommer, kommiterte Rotary seg til å samle inn ytterlig USD $ 50 millioner hvert år de neste tre årene. Som en del av dette utfordres Rotarys 35.000 klubber over hele verden til å bidra med USD $ 1500.

“The vision of eradicating polio began with Rotary, and its support of that effort has been unwavering for more than 35 years. Rotary’s commitment to raise $150 million over the next three years to end polio forever is a testament to the compassion, generosity, and kindness of more than a million Rotarians around the world.”
Bill Gates (Convention 2017)

Bill & Melinda Gates Foundation vil doble Rotarys innsamlet beløp 2-til-1, med USD $100 millioner hvert år de neste tre årene.

En rekke representanter for regjeringer og andre donorer møtte opp på Rotary Convention 2017 i Atlanta og bragte nyheter om ytterligere forpliktende donasjoner, slik at samlet beløp kom opp i hele USD $1.3 milliarder.

Polio convention

Video: End Polio Now Pledge Highlights


Siden initiativet til å utrydde Polio startet, er antall tilfeller av polio redusert med 99,9% – fra 350.000 tilfeller i 1988 til bare 37 tilfeller i 2016. Rotary har bidratt med mer en USD $ 1,7 milliarder – inkludert matchende midler fra Gates Foundation, og utallige frivillige timer for å beskytte mer enn 2,5 milliarder barn i 122 land fra Polio.

På Distriktskonferansen 2017 den 28.oktober i år, overrakte guvernør Stig Asmussen en sjekk på NOK 300.000 fra Rotary i Norge til RIs styremedlem Mikael Ahlberg og poliokoordinator PDG Bjørg Månum Andersson. Gaven er en start (kickoff) og markering fra alle 6 distrikter i Norge i forbindelse med kampanjen de neste tre år. Vi har i vårt distrikt Distrikt 2310 (Rotary i Oslo, Asker, Bærum og Buskerud) overført USD $7.500 såkalte DDF midler til Poliofondet i år, og oppfordrer øvrige distrikter til å gjøre det samme.

Med bare 17 bekreftede poliotilfeller så langt i 2017, er verden nær ved å utrydde Polio. «End Polio Now Countdown to History Campaign» skal nå realiseres! Til det trenger det fortsatt hjelpende hender og donasjoner.

3070_rot_gpei_tw_1024x512_page-2

 

En kommentar om “End Polio – Countdown to History

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: