Club Visioning – Hvor er klubben din om 5 år?

ClubVisioningkarusell

I januar 2002 ble PDG Steve Wilcox engasjert av en liten naboklubb, som ønsket hans hjelp:

«Vår klubb mister medlemmer og mangler retning. Siden du gjennom ditt yrke hjelper næringslivet med planlegging, kanskje du kunne komme til vår klubb og hjelpe oss med å legge til rette for strategisk planlegging»

Dette ble starten på et mer strukturert program tilpasset Rotary – Vision Facilitation. Et team av trente Rotarianere tilrettelegger gjennom en visjonsøvelse – en økt på 3-4 timer

, for at klubber skal forstå sin egen berettigelse, og å peke ut den retningen klubben skal utvikle seg i.

Lørdag 16.september 2017 inviterte DG Yvonna Holbein i Rotary Distrikt 2260 grunnleggeren av Visioning Facilitation, Steve Wicox fra USA til Norge. Med ham deltok hans svenske kollega PDG Nils-Fredrik Salén. Det ble gitt opplæring til et veilederkorps (herunder 3 fra Rotary Distrikt 2310), og programmet er nå prøvet ut i flere av klubbene i vårt nabodistrikt. Og mottakelsen synes svært god.

En forutsetning for suksess i den enkelte klubb, er at ledelsen, eldre aktive og engasjerte medlemmer, samt nye medlemmer i klubben, involvere. Sammen skal disse finne frem til et knippe omforente målsettinger, som skal danne grunnlag for en strategisk plan for klubben de neste 3-5 år. Gjennom Visioning skal de utvikle en «fremtidsdrøm for klubben» – slik de ønsker at den skal være om 5 år.

(Foto: D 2260. Vision Facility Workshop. Fra facilitator trening 16. september 2017)

CluvVisioninggruppe

Visjonsøvelsen er lite kostnadskrevende, men klubbene er avhengig av et team av fasilitatorer, som kan tilrettelegge for målrettet ideutveksling, og som kan se klubben litt på armlengdes avstand. Hva er klubbens hovedutfordringer? Hvor står klubben i forhold til disse utfordringer? Hvor ønsker klubben å være om 3-5 år? Hvordan komme dit?

Enkel og strukturert prosess:

Bilde1

Gjennom en prosess som innbefatter idemyldring (idedugnad/workshop) og stemmegivning/utvelgelse (gjerne) i to trinn, identifiseres de tre langsiktige mål som får størst oppslutning blant deltakerne, innenfor 7 på forhånd fastsatte hovedområder. Hovedområdene angis nedenfor:

A. Klubbens overordnede visjon og strategi – hva skal klubben stå for i det samfunnet den tjener?
B. Identifikasjon av Kjennetegn/Attributter innad og utad
B. 1 Klubbens størrelse/antall medlemmer
B. 2 Klubbens øvrige kjennetegn
C. De tre høyeste prioriterte målene innenfor hver av Rotarys tjenstegrener (Avenues of service)
C.1 Samfunnstjeneste
C.2 New generations
C.3 International tjeneste
C.4 Klubbtjeneste
C.5 Yrkestjeneste
D. Funding (innsamling til gode prosjekter)
E. Bidrag Rotary Foundation
F. Public relations og kommunikasjon

Under punkt A. samles kanskje deltakerne om følgende punkter, som vil være styrende for den aksjonsplan, som bør utarbeides i etterkant:

– En klubb for neste generasjon
– Nettverksplass for næringslivet
– En synlig klubb i lokalsamfunnet

Under punkt B. 2 samles kanskje klubben om følgende :

– Samtlige medlemmer inkluderes i klubbens aktiviteter
– Medlemmene gjenspeiler yrkesbakgrunn i lokalsamfunnet
– Moderne klubb som også er aktive på digitale og sosiale medier

Det er viktig å understreke at Visioning ikke er strategisk planlegging. Men det er ikke galt å kalle det strategisk tenkning. Visioning åpner opp for at medlemmene kan drømme om hva deres klubb kan bli. Dette utløser gjerne et ønsket om – og en forpliktelse til, fornyet innsats for å gjøre klubben bedre enn i dag. Fokus er på klubbens behov.

Bilde2

Etter en Visioning økt, gjennom idemyldring og konsensus, har medlemmene gitt klubben klare føring for hva den skal utvikle seg til. Disse enkle handlinger, – å skrive ned mål i en gruppesetting -, er med på å utvikle samhørighet og vennskap. Det skapes et felles eierforhold til klubbens visjon, gjennom felles definisjon av langsiktige mål og retning.

Visioning er et første steg på veien til fornyelse og utarbeidelse av klubbens nye strategiske plan. En plan bygget på konsensus, konsistens og kontinuitet. Visioning prosessen vil med all sannsynlighet revitalisere klubben, og på sikt hjelpe den til å bli en mer attraktiv klubb.

IMG_2490 (Redigert)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: