Tema: Medlemskap

DSC_0762 (2).JPG

Rotary er ett attraktivt yrkesnettverk. Men Rotary er også så mye mer. Årets president i Rotary International Ian H.S. Riseley har valgt som motto “Rotary: Making a difference”. Det første møte med Rotary kan for manges del ha forløpt som for Ian:

I joined Rotary in 1978, when I was relatively young and had just started my accounting practice. My reason for doing so was because I thought that it would be good for my business to be associated with the movers and shakers of my community. But it didn’t take long for Juliet and me to realize that Rotary offered us so much more. Yes, Rotary provided us with ways to make friends and help build a business. But it also became the best way I know of to make a difference in our communities, both local and globally

Ja – Rotary er unikt. Det finnes ikke noe tilsvarende organisasjon som både kan levere det nettverk Paul Harris 36 år gammel startet opp i Chicago med en gruppe næringslivsfolk, og den omfattende humanitære virksomhet i regi av Rotary – og hvor vi virkelig gjør en forskjell. Bare de neste årene står Rotary i bresjen for å samle inne 1,5 milliarder dollar for å utrydde den siste rest av Polio i verden.

Og vi bestreber oss på å drive stadig mer profesjonelt. I dette ligger også at vi internt i vår organisasjon tar i bruk nye styringsverktøy, og gir våre medlemsklubber de beste verktøy for klubb- og medlemsutvikling. Vi vil i løpet av 2017/18 for første gang ikke bare kunne dokumentere hvor mye Rotarianere samler inn i penger, men også registrere det antall timer våre 35.000 klubber har brukt på humanitært og frivillig arbeide.

Det er til denne organisasjonen – Rotary – vi ønsker velkommen som Rotarymedlemmer nye samfunnsengasjerte yrkesutøvere fra alle yrker. Og vi ønsker at du som Rotarymedlem ikke bare reflekterer over din egen vei inn i Rotary, men også hvordan du kan hjelpe andre i ditt lokalmiljø til å påbegynne sin reise som Rotarianer.

Som Rotarianer kan du også vise omgivelsene at du er en stolt Rotarianer, for eksempel på Facebook, ved å benytte vårt «Proud Member profile picture frames».  Legg gjerne ved en melding som forteller om hvorfor du ble medlem i Rotary, og fortsatt er et aktivt medlem. Kanskje er dette inngangen til en samtale med dine venner og bekjente, om hva Rotary er, og et mulig medlemskap for disse.

I år fokusere vi særlig på å invitere flere kvinner, samt flere yngre yrkesaktive medlemmer. Vi ønsker en mer lik kjønnsbalanse (per i dag er det 20 % kvinner i Rotary) og en bedret alderssammensetning i klubbene. Det betyr imidlertid ikke at vi ikke kan ta imot medlemmer som er i ferd med å trappe ned sin yrkeskarriere. Disse får nå frigjort tid og gode ressurser vi kan bruke i vårt gode arbeid for å gjøre en forskjell i verden. Er man samfunnsengasjert og søker et kvalitetsnettverk er Rotary et meget godt valg også for dem.

Vurder gjerne følgende for potensielt medlemskap:

  • Venner og familiemedlemmer
  • Forretningsforbindelser og profesjonelle kontakter
  • Yngre samfunnsledere som allerede er knyttet til Rotary gjennom Rotaract, RYLA, Freds stipendier, ungdomsutveksling eller andre Rotary programmer.

Bruk gjerne sosiale medier for å trekke til deg nye medlemmer, og fortell andre hva vi gjør. Vårt Rotary distrikt – Distrikt 2310 – er på sosiale medier. Ikonene med direkte lenke finner du øverst på bloggen. De enkelte klubbene blir for øvrig løpende presentert gjennom året, – i forbindelse med guvernørbesøkene. Du kan allerede finne bilder og kort informasjon om klubber i Oslo, Asker og Bærum og Buskerud på Facebook. Mange klubber har egne Facebook sider, og alle klubbene har nå egne hjemmesider, hvor du kan finne mer informasjon om våre lokale klubber.

Aktive sider på sosiale medier kan være en inngang for nye medlemmer, og inspirasjon for eksisterende medlemmer. Det er viktig å dele erfaringer, snakke om klubbens serviceprosjekter og sosiale aktiviteter. Ikke minst er det viktig å fortelle om nytten av vårt yrkesnettverk, som ofte er en forutsetning for å løse lokale og globale samfunnsbehov, – men som også gir rike muligheter for den enkelte til å utvikle sitt yrkesnettverk, finne nye forretningsforbindelser eller mentorer. Eller rett og slett å lære mer om andre yrker, for å få et bredere perspektiv.

Det er viktig for oss at vi har sterke og vitale klubber. Dette året har vi etablert en Medlemskaps- og klubbutviklingskomite i vårt distrikt, som skal være en ressurs og pådriver i arbeidet med å støtte og styrke klubbene. Vi har lansert en rekke online verktøy som klubbene i sitt arbeide har enkel tilgang til fra «My Rotary»

2017-09-03 (2)

På vårt Brand Center kan klubbene bl.a. finne profileringsmateriale og retningslinjer for bruk av logo mv. Klubbene kan lage tilpassede klubbrosjyrer med egne bilder, eller bilder lastet ned fra et omfattende arkiv, gi møteopplysninger, samt presentere klubbens arrangementer og prosjekter, for å vise hvordan nettopp sin klubb er involvert i samfunnet.

2017-09-03

Det viktigste arbeide gjøres av våre medlemmer. I Rotary har vi ikke vært flinke nok til å fortelle omverdenen hvem vi er – eller hva vi gjør. Mange forteller også at de aldri har blitt spurt om medlemskap, når vi først spør dem om hvorfor de ikke er medlemmer i Rotary.  Det siste er enkelt å gjøre noe med. Glem derfor ikke å spørre neste gang når du ser et potensielt nytt medlem!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: